Помпео: Трамп налагодив діалог з Путіним

Помпео: Трамп налагодив діалог з Путіним

Укрінформ
Державний секретар США Майк Помпео в інтерв'ю EWTN підвів підсумки зустрічі американського лідера Дональда Трампа зі своїм російським колегою Володимиром Путіним в Гельсінкі.

Про це пише "Дзеркало тижня".

"Президент Трамп планував створити канал для спілкування і діалогу з Володимиром Путіним і успішно реалізував цю мету. У нас немає ілюзій щодо викликів, які Росія представляє для США. Але є такі спільні для наших країн питання, як боротьба з тероризмом", – сказав Помпео.

Читайте також: Конгрес США відхилив пропозицію допитати перекладачку бесіди Трампа і Путіна

Як повідомлялося, 16 липня в Гельсінкі відбулися переговори президента США Дональда Трампа і президента Росії Володимира Путіна. Повноформатним переговорів американської і російської делегації передувала двогодинна розмова Трампа з Путіним віч-на-віч.

Читайте також: Трамп зустрінеться з Путіним восени, переговори вже розпочались

На підсумковій прес-конференції Трамп і Путін повідомили, що обговорювали російське втручання в американські вибори, ситуацію в Україні та Сирії, реалізацію Мінських домовленостей, газопровід "Північний потік-2", а також проблему розповсюдження ядерної зброї.

Після зустрічі президентів США і Росії в Гельсінкі в цей понеділок, а також скандальних заяв Трампа про більшу довіру Путіну ніж власній розвідці, у США виникли хвилі масових протестів. Зокрема, демонстранти висловлюють недовіру під Білим домом, в Нью-Йорку і в інших місцях. Разом з тим президент США був підданий нищівній критиці навіть з боку керівництва Республіканської партії, від якої він виграв вибори у Сполучених Штатах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-