Десять років тюрми: у США висунули нові звинувачення затриманій росіянці

Десять років тюрми: у США висунули нові звинувачення затриманій росіянці

Укрінформ
У США заарештованій за підозрою в спробі вплинути на американську політику росіянці висунули нове звинувачення - діяльність у ролі іноземного агента без відповідної реєстрації.

Про це повідомляє видання Politico.

"Велике журі присяжних висунуло Марії Бутіній нове обвинувачення у змові та діяльності в ролі іноземного агента", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, прокурор округу Колумбія Джессі Ліу підписав щодо 29-річної Бутіної обвинувальний висновок, в якому йдеться про те, що вона діяла як іноземний агент як мінімум з 2015 року до тепер.

Максимальне покарання за новою статтею - десять років позбавлення волі.

Читайте також: Отруєння Скрипалів організувала група з шести осіб на чолі з росіянкою - ЗМІ

Згідно з судовими документами, Бутіна діяла під керівництвом високопоставленого російського чиновника і намагалася влаштовувати зустрічі з "жителями США, які мають вплив на американську політику, включаючи організацію, що просуває права на володіння зброєю,... з метою просування інтересів Російської Федерації".

Ім'я чиновника не називається, однак видання зазначає, що ним може бути Олександр Торшин, колишній виконуючий обов'язки Голови Ради Федерації РФ. З квітня 2018 року Торшин знаходиться в списку санкцій США.

Адвокат Бутіної Роберт Дрісколл напередодні заявив, що його клієнтка не намагалася вплинути на політику США і лише працювала над "покращенням відносин між двома країнами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-