Трюдо розкритикував поведінку Путіна на міжнародній арені

Трюдо розкритикував поведінку Путіна на міжнародній арені

Укрінформ
Канада продовжує засуджувати поведінку президента РФ Володимира Путіна на міжнародній арені.

Про це заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо, коментуючи результати зустрічі між Трампом і Путіним у Гельсінкі вчора.

“Канада недвозначно засуджує Володимира Путіна та Росію. Чи йдеться про їх незаконну анексію Криму, вторгнення на Донбас і те, що ми раді мати 200 канадських військових в Україні, які допомагають тренувати ЗСУ. Чи йдеться про їх втручання у Сирії та підтримку кривавого режиму Асада. Чи йдеться про те, що вони відповідальні за використання хімічної зброї у Солсбері на території Об’єднаного королівства проти громадянина Великої Британії. Канада завжди прямо говорила про це”, - сказав Трюдо.

Водночас, він не став критикувати президента США Дональда Трампа за його поблажливе ставлення до Путіна, натомість повторивши свої погляди стосовно президента РФ. “Як я вже сказав, ми засуджуємо Росію й те, як Володимир Путін поводиться на міжнародній арені”, - відповів глава уряду Канади на запитання стосовно ставлення до підходів Дональда Трампа.

Читайте також: Зустріч Трамп — Путін: спочатку домовлятися – потім зустрічатися. Вони вирішили навпаки…

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки про втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не лише в таборі демократів, а й серед республіканців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-