Трамп на саміті з Путіним проігнорував підготовлені жорсткі заяви - WP

Трамп на саміті з Путіним проігнорував підготовлені жорсткі заяви - WP

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп проігнорував більшість підготовлених пропозицій з метою формування жорсткої позиції щодо президента РФ Володимира Путіна на саміті в Гельсінкі.

Про це повідомляє Washington Post із посиланням на джерела.

"Перед самітом для Трампа були підготовлені більше 100 сторінок матеріалів, які були направлені на формування більш жорсткої позиції щодо Путіна, однак президент (США - ред.) проігнорував їх", - йдеться у повідомленні.

За словами співрозмовника видання, те, що Трамп сказав на прес-конференції, було "протилежним" тому, що планувалося до саміту.

Як повідомив інший співрозмовник, "всі навколо Трампа" закликали президента зайняти жорстку позицію щодо Путіна. Він також додав, що у понеділок радники Трампа обговорили з американським президентом ряд питань: від анексії Криму Росією до російського втручання у вибори США. Проте врешті-решт Трамп вирішив зробити так, як він вважає за потрібне.

Читайте також: У Сенаті США хочуть більших санкцій для Росії після саміту в Гельсінкі

У Білому домі в свою чергу заперечили, що американський президент діяв одноосібно. За словами високопосадовця з адміністрації Трампа, окрім підготовки матеріалів, із президентом США також говорили багато високопосадовців з його адміністрації в рамках підготовки до саміту в Фінляндії.

Як повідомлялося, у понеділок, 16 липня, Трамп під час прес-конференції після зустрічі з Путіним у Гельсінкі заявив про недовіру висновкам власної розвідки щодо втручання РФ у президентські вибори, а також про те, що він більше вірить словам Путіна. Ця заява Трампа викликала різке обурення не тільки в таборі демократів, але й серед республіканців.

Фото: Brendan Smialowski/AFP/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-