Син отруєної

Син отруєної "Новічком" британки просить Трампа поговорити з Путіним - ЗМІ

Укрінформ
Син загиблої в результаті отруєння "Новічком" в Еймсбері Дон Стерджес - Еван Хоуп - закликав президента США Дональда Трампа порушити питання смерті його матері під час зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомляє видання The Guardian.

"Я не поділяю політику Дональда Трампа і ніколи не буду його прихильником, але я хотів би, щоб він поговорив щодо моєї матері з російським президентом. Ми повинні домогтися справедливості для моєї мами", - заявив 19-річний Хоуп.

За його словами, допомога Трампа йому потрібна тільки для того, щоб винуватці смерті його матері були покарані і "отримали по заслугах".

Як повідомляв Укрінформ, у м. Еймсбері графства Вілтшир на півдні Англії 4 липня були виявлені у непритомному стані 45-річний Чарлі Роулі і 44-річна Дон Стерджесс. Обоє перебували в критичному стані через вплив невідомої речовини.

У пари були виявлені симптоми, подібні до тих, що спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, яких отруїли в місті Солсбері у березні цього року.

Читайте також: До отруєння Скрипалів причетне ГРУ Росії - NYT

Одна з жертв отруєння, Дон Стерджесс, померла в госпіталі, через кілька днів опритомнів Роулі.

Міністр оборони Британії Гевін Вільямсон звинуватив Росію в отруєнні Стерджесс і Роулі "Новічком" у м.Еймсбері.

Раніше в суботу, 14 липня, стало відомо, що експерти Організації по забороні хімічної зброї (ОЗХЗ) відвідають наступного тижня Велику Британію, щоб підтвердити тип отруйної речовини, при взаємодії з яким в Еймсбері в кінці червня постраждали двоє людей.

Як відомо, у понеділок, 16 липня, у Гельсінкі відбудеться зустріч Трампа з Путіним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-