Трамп прибув до Фінляндії на зустріч з Путіним

Трамп прибув до Фінляндії на зустріч з Путіним

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп у неділю ввечері прибув до Фінляндії для участі у зустрічі з президентом Росії Володимиром Путіним, що відбудеться завтра, 16 липня.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Зазначається, що літак американського президента прилетів до Гельсінкі з Шотландії, де Трамп провів два дні на території свого гольф-клубу Trump Turnberry.

Як повідомлялося, перед від’їздом Дональд Трамп сказав у інтерв’ю телекомпанії CBS, що має невисокі очікування щодо зустрічі із Путіним у Фінляндії.

Читайте також: Трамп має "невисокі очікування" від зустрічі з Путіним

Саміт за участю президентів США й Росії Дональда Трампа й Володимира Путіна запланований на понеділок, 16 липня, в Гельсінкі. Також відбудуться зустрічі міністрів закордонних справ обох країн.

Президент України Петро Порошенко 12 липня заявив, що, на жаль, не очікує жодних оптимістичних сюрпризів від Гельсінкі. На його думку, «це буде лише зустріч, щоб розпочати дискусію".

Трамп після саміту НАТО підтвердив, що порушить під час зустрічі з президентом Росії питання щодо України.

Читайте також: У Фінляндії тисячі людей протестують перед зустріччю Трампа і Путіна

Кілька тисяч людей у неділю вийшли на протести у столиці Фінляндії перед зустріччю президентів США і РФ.

У день зустрічі Трампа і Путіна у Гельсінкі, активісти “Вільних Людей” з України виступлять на підтримку українсько-американських відносин. Акція розпочнеться о 9:00 у парку Esplanadi. Очікується, що до “Вільних Людей” долучаться місцеві жителі, представники української громади Фінляндії, інші активісти. Мета місії - захист інтересів України. Головним гаслом є “Stop Putin - Liberate Ukraine - Save Europe”.  У ході акції активісти поширять відкритий лист до президента США.

Фото: Reuters

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-