Британія й Еквадор таємно домовляються про видворення Ассанжа з посольства - ЗМІ

Британія й Еквадор таємно домовляються про видворення Ассанжа з посольства - ЗМІ

Укрінформ
Уряди Великої Британії й Еквадору проводять таємні перемовини щодо видворення засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа з посольства в Лондоні.

Про це повідомляє Daily Mail.

"Велика Британія проводить таємні перемовини з Еквадором щодо видворення засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа з посольства в Лондоні", - йдеться у повідомленні.

The Sunday Times зазначає, що перемовини розпочалися за кілька тижнів до приїзду до Лондона президента Еквадору Леніна Морено, який називав Ассанжа "хакером" та "камінцем у взутті".

Читайте також: Спецпрокурор Мюллер вивчає можливі зв'язки кампанії Трампа з WikiLeaks

Ассанж через побоювання екстрадиції до США перебуває в посольстві Еквадору в Лондоні з 2012 року. Він навіть отримав притулок від попередньої влади Еквадору.

Як повідомлялося, президент Еквадору Морено наказав зняти додаткову охорону з посольства країни у Великій Британії, де вже 6 років переховується засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж. 

Як повідомляв Укрінформ, у березні 2017 року сайт WikiLeaks опублікував тисячі документів, взятих з Центру кібер-розвідки ЦРУ, що відкривають подробиці інструментарію американського кібершпигунства.

Раніше, у 2016 році, електронний ресурc WikiLeaks оприлюднив викрадені листи з переписки Барака Обами і Джона Подести в період перед президентськими виборами у США в 2008 році. Подеста на той час очолював перехідну команду Барака Обами перед його інавгурацією під час першого терміну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-