Жителям Гельсінкі не рекомендують розглядати з вікон кортежі Трампа і Путіна

Жителям Гельсінкі не рекомендують розглядати з вікон кортежі Трампа і Путіна

Укрінформ
Поліція столиці Фінляндії міста Гельсінкі попередила жителів про те, що не варто розглядати з вікон будинків і балконів кортежі президентів Росії і США Володимира Путіна та Дональда Трампа у день їх зустрічі.

Про це повідомила в суботу газета Іltalehti.

"Не варто перебувати біля вікон і на балконах під час наближення кортежу. Не варто також відкривати вікна. Ми не можемо простежити за всіма городянами, але це, напевно, приверне нашу увагу і гостей. Це може призвести до проведення додаткових операцій", – цитує видання начальника столичного поліцейського управління Хейккі Копперойнена.

Він пояснив, що поліція може прийти з інспекцією додому до людини, яка порушує це попередження.

У повідомленні наголошується, що кращі місця, щоб побачити кортежі - парк на вулиці Південна Еспланада і біля будівлі фінського парламенту.

Читайте також: Фінляндія "прикриває" Шенген через зустрічі Трампа і Путіна

Як повідомлялося, президенти Росії і США Володимир Путін і Дональд Трамп зустрінуться в Гельсінкі в понеділок, 16 липня, близько 13:00 в Президентському палаці.

Вранці 16 липня глава фінської держави Саулі Нііністе з дружиною Йєнні Хаукіо приймуть подружжя Трамп у президентській резиденції в М`янтуніемі.

Очікується, що по завершенні зустрічі президенти Росії і США виступлять на спільній прес-конференції.

Після цього Нііністе проведе зустріч з Путіним.

У зв'язку зі зустріччю вводяться підвищені заходи безпеки. Зокрема, з п'ятниці Фінляндія ввела тимчасовий контроль на внутрішніх кордонах Шенгенської зони через зустріч президентів США і РФ в Гельсінкі. Також буде перекритий центр міста.

Фото: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-