Amnesty назвала найгострішу проблему, яку мають вирішити Трамп і Путін

Amnesty назвала найгострішу проблему, яку мають вирішити Трамп і Путін

Укрінформ
Президенти США і Росії Дональд Трамп та Володимир Путін під час саміту в Гельсінкі мають вирішити найгостріші проблеми з порушенням прав людини. 

Таку позицію висловила організація Amnesty International.

"Володимир Путін і Дональд Трамп повинні використати майбутній саміт у Гельсінкі для вирішення найбільш гострих світових проблем у сфері прав людини та для відновлення довіри до їхніх країн як відповідальних міжнародних гравців", - йдеться у заяві.

Правозахисна організація закликала обох лідерів зробити становище біженців та війну в Сирії пріоритетами порядку денного під час саміту, а також звернути особливу увагу на порушення, що відбуваються в їхніх власних країнах.

"Президентство Путіна і Трампа було токсичним для прав людини... Але обидва президенти все ще встигають змінити хід історії та ситуацію, і цей саміт - це можливість для лідерів проявити співчуття та діяти справедливо", – наголосила старший директор з міжнародних досліджень Amnesty International Анна Найстат.

В Amnesty International також заявили, що обидва президенти - Путін і Трамп - є відповідальними за загибель цивільних осіб у Сирії. Крім того, як зазначається в заяві, лідери обох країн завдають страждань у власних країнах.

"Росія також відповідальна за численні порушення прав людини в Україні, зокрема продовження тюремного ув'язнення Олега Сенцова, кінорежисера з окупованого Росією Криму, який протягом останніх двох місяців голодував на знак протесту проти політично вмотивованого тюремного ув'язнення десятків українців на території Росії", - наголосили в організації.

За президентства Путіна у РФ, за даними Amnesty International, відбулося різке зростання кількості порушень прав людини, включаючи катування у відділках поліції та в'язницях, зріс рівень гомофобії, підтримуваної державою, відбувається насильство над ЛГБТІ-людьми в Чечні.

Читайте також: Став відомий час зустрічі Путіна і Трампа в Гельсінкі

Тим часом, розповіли в Amnesty International, президент Трамп "керував насильницьким розділенням" тисяч дітей з їхніми батьками, які намагались перетнути кордон США і Мексики, тікаючи від насильства та переслідувань у Центральній Америці.

Зустріч президента США Дональда Трампа і російського лідера Володимира Путіна в Гельсінкі запланована на 16 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-