План Мей щодо Brexit може вбити торговельну угоду зі США - Трамп

План Мей щодо Brexit може вбити торговельну угоду зі США - Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вважає, що новий план щодо Brexit може негативно вплинути на будь-яку майбутню торговельну угоду Великобританії і Сполучених Штатів.

Про це Трамп заявив в інтерв'ю британському виданню The Sun.

"Новий м'який план Терези Мей щодо Brexit може вбити будь-яку майбутню торговельну операцію зі Сполученими Штатами", - заявив він.

На думку президента США, угода між Британією і ЄС згідно з планом Мей призведе до того, що Штати матимуть справу з ЄС, а не з Британією.

Трамп також заявив, що він давав поради Терезі Мей щодо більш жорсткого плану виконання Brexit, але вона не прислухалася, вибравши м'який варіант розвитку подій.

Під час інтерв'ю президент США також висловив співчуття у зв'язку з нещодавньою відставкою колишнього глави МЗС Великобританії Бориса Джонсона через незгоду з планом щодо Brexit, зазначивши, що той міг би стати "чудовим прем'єр-міністром".

Читайте також: Після Brexit Британія укладе угоду про асоціацію на зразок української — FT

Як повідомлялося, вчора президент США Дональд Трамп прибув зі своїм першим візитом до Великобританії. Сьогодні він зустрінеться з Прем'єр-міністром Британії Терезою Мей і королевою Єлизаветою II.

Фото: tvc

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-