Маккейн попередив Трампа перед Гельсінкі: Путін - ворог США

Маккейн попередив Трампа перед Гельсінкі: Путін - ворог США

Укрінформ
Голова комітету Сенату США з питань збройних сил сенатор Джон Маккейн нагадав президенту Трампу перед його зустріччю з президентом Росії, що Путін не просто конкурент, а ворог Сполучених Штатів.

Про це сенатор висловився в офіційній заяві, розміщеній на його офіційній сторінці.

"Путін зовсім не друг і не просто конкурент. Путін є ворогом Америки, й не тому, що ми так хочемо, а тому, що він обрав це", - наголосив впливовий законодавець у відповідь на заяву Трампа про те, що він не вважає президента РФ ворогом.

"Він (Путін – ред.) обрав вторгнення в Україну та анексію Криму. Він обрав допомогу режиму Асада, який вбиває сирійський народ. Він обрав атаку на вибори в Америці та підрив демократичних інституцій в усьому світі та в самій Росії", - пояснив Маккейн.

Він наголосив, що президент Трамп повинен змусити Путіна на зустрічі в Гельсінкі відповідати за його діяльність.

Читайте також: Дуда не вірить у поступки Трампа Путіну на зустрічі у Гельсінкі

Якщо ж цього не зробити, це стане серйозним аргументом проти світового лідерства  нинішнього президента, підкреслив впливовий сенатор США.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Дональд Трамп взяв участь у саміті НАТО в Брюсселі, прибув до Великої Британії з першим візитом та планує зустрітися 16 липня з Путіним у Гельсінкі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-