Дуда не вірить у поступки Трампа Путіну на зустрічі у Гельсінкі

Дуда не вірить у поступки Трампа Путіну на зустрічі у Гельсінкі

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп навряд чи поступиться президенту РФ Володимиру Путіну у стратегії зміцнення безпеки у східній Європі, беручи до уваги агресію Росії щодо України.

Про це заявив президент Польщі Анджей Дуда під час прес-конференції у Брюсселі в четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Було б шоком, якщо виявиться, що він (Трамп — ред.) будь-яким чином відмовиться від нинішньої стратегії зміцнення безпеки у цій частині світу і якщо він будь-яким чином поступиться Володимиру Путіну, особливо у світлі дій в Україні, де Росія є окупантом та агресором, де Росія окуповує Крим, а отже силою змінює кордони Європи, які визнані міжнародною спільнотою”,- наголосив Дуда.

Президент РП повідомив, що під час особистої зустрічі з Трампом у Брюсселі обговорив збільшення присутності американської армії в Польщі та питання чергових закупок Польщею озброєння у США.

Читайте також: Порошенко на зустрічі з Дудою закликав внести зміни в “історичний” закон

Президент РП також поінформував, що обговорив з Трампом деталі їхньої наступної зустрічі, яка планується у вересні у США.

Як повідомляв Укрінформ, президенти Трамп і Путін зустрінуться 16 липня у Гельсінкі. У Брюсселі Трамп повідомив, що під час зустрічі з Путіним буде порушено питання України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-