Армія Асада і РФ взяла під контроль останній анклав повстанців у Сирії

Армія Асада і РФ взяла під контроль останній анклав повстанців у Сирії

Укрінформ
Армія Сирії та російські військові взяли під контроль провінцію Дар'а, яка є одним з останніх анклавів опозиції в Сирії і їх головним оплотом протягом семи років громадянської війни.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Автомобілі, які належать сирійській державі, у супроводі російської військової поліції увійшли в Дар'а в четвер, щоб підняти національний прапор над містом, що є місцем народження повстання, яке породило семирічну громадянську війну", - йдеться у повідомленні.

Таким чином президент Сирії Башар Асад за вирішальної допомоги Росії та Ірану відновив контроль над більшістю сирійських територій, захоплених повстанцями з 2011 року, коли в країні почалася війна.

Читайте також: Ізраїль завдав авіаудару по Сирії

Зазначається, що повстанці в районах Дар'а домовилися про здачу території в минулу п'ятницю. А сьогодні дві броньовані машини з високопоставленими російськими офіцерами увійшли в район Аль-Шая в зруйнованому місті і почали переговори з командирами Вільної сирійської армії про виконання умов угоди про капітуляцію. Близько двох тисяч повстанців із сім'ями залишилося в цьому районі. Угода включає їхню евакуацію і здачу зброї.

На думку повстанців, російська військова поліція завадить армії Асада розпочати чистки серед опозиційно налаштованого населення.

Як відомо, в провінції Дар'а в 2011 році почалися перші протести проти режиму Асада, які переросли в масштабну громадянську війну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-