Італія, попри заборону міністра МВС, все ж таки пустила 70 мігрантів

Італія, попри заборону міністра МВС, все ж таки пустила 70 мігрантів

Укрінформ
Судно італійської берегової охорони Diciotti з 67 врятованими мігрантами на борту прибуло до Італії, після того як уряд країни відмовив у заході в порт приватному судну з цими мігрантами.

Про це повідомляє The Local із посиланням на міністра транспорту Італії Даніло Тонінеллі.

"Судно італійської берегової охорони Diciotti з 67 врятованими мігрантами на борту прибуло до Сицилії в середу ввечері, після того як уряд країни відмовив у дозволі (заходити до порту - ред.) приватному судну з цією ж кількістю мігрантів", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, мігранти були переведені з італійського приватного судна Vos Thalassa на судно берегової охорони Італії з огляду на те, що вони почали агресивно поводитися зі співробітниками цивільного судна.

Читайте також: Італія не пустила в порт власне судно з врятованими мігрантами

Зазначається, що Тонінеллі дав дозвіл судну італійської берегової охорони прибути до порту у Сицилії попри заборону міністра МВС Маттео Сальвіні. Раніше саме Сальвіні не давав дозвіл приватному судну Vos Thalassa.

Як повідомлялося, міністерство внутрішніх справ Італії не дозволило заходити в порт італійському приватному судну Vos Thalassa, екіпаж якого врятував 66 мігрантів у Середземному морі.

Фото: AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-