Трамп похвалився

Трамп похвалився "дуже й дуже гарними" відносинами з Меркель

Укрінформ
Попри заяви на саміті НАТО в Брюсселі про те, що Німеччина є "заручницею" Росії через газові контракти, президент США Дональд Трамп того ж дня заявив, що має надзвичайно гарні відносини з Ангелою Меркель.

Про це він сказав під час зустрічі з німецьким канцлером у кулуарах саміту НАТО в середу, повідомило американське центральне видання The Hill.

"Ми маємо дуже, дуже гарні відносини з канцлером. Ми маємо неймовірні відносини з Німеччиною", - сказав ЗМІ американський президент за підсумками зустрічі.

Він додав, що обговорив з німецьким лідером витрати ФРН на оборону в рамках НАТО, відносини у сфері торгівлі, а також питання поставок російського газу в Німеччину.

Зі свого боку, Ангела Меркель зазначила, що обидві країни є "хорошими партнерами, які хочуть співпрацювати в майбутньому".

Читайте також: Трамп: Німеччина платить мільярди Росії за газ, а ми маємо захищати її

На зустрічі, яка проходить окремо від інших подій саміту НАТО, Трамп і Меркель цього разу спілкувалися в більш примирливому тоні, зазначає видання. Хоча в цей же день президент США виступив з різкою критикою на адресу ФРН, назвавши країну "заручницею" Росії через існуючі контракти постачання газу. Він також розкритикував Німеччину через недостатні внески на колективну оборону в рамках Північноатлантичного альянсу.

Фото: EPA/CHRIS KLEPONIS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-