Нова Зеландія хоче купити у США літаки Boeing для патрулювання у Тихому океані

Нова Зеландія хоче купити у США літаки Boeing для патрулювання у Тихому океані

Укрінформ
Уряд Нової Зеландії підтвердив намір закупити у США чотири літаки Boeing нового покоління для оновлення повітряного парку, призначеного для морського патрулювання.

Про це повідомляє видання The Australian.

«Підтримка морської патрульної спроможності має важливе значення для Нової Зеландії як для національної безпеки, так і для нашої здатності сприяти глобальним безпековим зусиллям», - наголосив міністр оборони Нової Зеландії Рон Марк.

Посадовець заявив, що нові літаки обійдуться бюджету країни у 2,35 млрд новозеландських доларів, включаючи системи навчання, інфраструктуру та інші пов'язані з цим витрати. Літаки P8-A Poseidon замінять шість патрульних літаків Orion, що експлуатуються Королівською авіацією Нової Зеландії. Нові літальні апарати розпочнуть патрулювання у 2023 році.

За словами міністра, використання Новою Зеландією такого ж обладнання, яке використовують Канада, США та Австралія, матиме величезні переваги, оскільки всі країни є членами одного розвідувального альянсу «П'ять очей».

Читайте також: Австралія планує укласти угоду про безпеку з країнами Тихоокеанського регіону

Керівництво Boeing заявило, що літаки призначені для протичовнових та надводних бойових дій, а також розвідувальних та спостережних місій.

Минулого тижня Нова Зеландія оприлюднила новий довгостроковий оборонний план у якому, поруч з іншими безпековими питаннями, відзначено стурбованість економічним впливом Китаю на тихоокеанські країни та мілітаризацію Південно-Китайського моря.

Як повідомляв Укрінформ, уряд Австралії виділить $5 мільярдів на придбання американських безпілотників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-