Потужні зливи у Японії забрали вже 76 життів

Потужні зливи у Японії забрали вже 76 життів

Оновлено
Укрінформ
Внаслідок сильних злив на півдні Японії кількість жертв досягла 76 осіб.

Про це повідомляє AP.

"У неділю вночі тривали пошуки жертв сильних дощів, які заливають південну Японію третій день поспіль. Уряд вже підтвердило смерть 48 осіб. Ще 28 осіб вважаються загиблими", - йдеться в повідомленні.

Японський уряд створив аварійний штаб, як це робиться при великих землетрусах.

Зазначається, що наразі в операції з порятунку людей в регіоні задіяні близько 40 вертольотів. Для вивозу людей на суходіл використовуються армійські човни.

«Порятунок - це битва з часом», - сказав прем'єр-міністр Сіндзо Абе журналістам. «Рятувальні команди роблять все можливе».

Читайте також: У Японії через сильні зливи загинули вже більше 60 людей

Оцінка втрат утруднена через велічезні території, що постраждали від опадів, повеней і зсувів. Влада попереджає, що зсуви можуть продовжитися навіть після того, як дощ припиниться, оскільки вони сформувалися раніше, і нині потенційно найнебезпечніші за останні десятиліття.

У префектурі Хіросіма вода текла через житловий район, всипаний поваленими телефонними стовпами, вирваними з коренем деревами і брудом. Деякі будинки розбиті.

Префектура Коті, на о.Сікоку, видала попередження про зсуви майже по всьому острову. Громадська телекомпанія NHK TV показала перекинуті автомобілі на дорогах, вкритих грязюкою.

У всіх важкодоступних районах річки здулися, припарковані автомобілі стоять затоплені. Туди, крім рятувальників, направлені війська, пожежні, поліцейські. Люди також звернулися в соціальні мережі з проханням про допомогу.

Раніше повідомлялося, що внаслідок тривалих сильних злив у Японії загинули вже більше 60 людей, місце знаходження ще 92 осіб було невідоме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-