Отруєння у Еймсбері: Скотленд-Ярд знайшов

Отруєння у Еймсбері: Скотленд-Ярд знайшов "Новічок"

Укрінформ
Двоє британців, які були госпіталізовані 30 червня в лікарню Солсбері, були отруєні нервово-паралітичним речовиною «Новічок».

Про це заявив Скотленд-Ярд, повідомляє meduza.

"Після детального аналізу зразків ми можемо підтвердити, що чоловік і жінка зазнали дії агента «Новічок», який був ідентифікований як той же агент, яким отруїли Юлію та Сергія Скрипалів", - цитує видання Скотленд-Ярд.

"Обоє постраждалих — жінка 44 років та 45-річний чоловік знаходяться в критичному стані", - сказано в повідомленні.

Також зазначається, що пріоритет розслідування в даний час — встановити, як постраждалі зазнали впливу речовини.

Читайте також: Мей взяла під контроль розслідування отруєння у Еймсбері

Як повідомлялося, у місті Еймсбері графства Вилтшир на півдні Англії були виявлені чоловік і жінка без свідомості. Їх стан пов'язують із впливом невідомої речовини.

Інцидент розслідує контртерористичний підрозділ поліції.

ЗМІ назвали імена постраждалих - це Чарлі Роулі і Дон Стерджес. Обоє знаходяться в критичному стані. Інших постраждалих немає.

Також повідомлялося, що у пари виявлені схожі симптоми, які спостерігалися у екс-офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, які були отруєні в Солсбері у березні цього року. Еймсбері розташований за 16 км від міста Солсбері.

Поліція встановила, що сім'ю Скрипаля отруїли нервово-паралітичним речовиною типу "Новічок". Британська влада звинуватила в причетності до отруєння Росію.

Фото: The Sun

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-