В Еквадорі наказали арештувати екс-президента за викрадення опонента

В Еквадорі наказали арештувати екс-президента за викрадення опонента

Укрінформ
Суд в еквадорській столиці Кіто наказав арештувати колишнього президента країни Рафаеля Коррею через його ймовірну причетність до викрадення опонента.

Про це повідомляє BBC із посиланням на суддю суду Даніеллу Камачо.

"У вівторок суд в Еквадорі наказав арештувати колишнього президента країни Рафаеля Коррею через його ймовірну причетність до викрадення опонента у 2012 році", - йдеться у повідомленні.

Коррея повинен був прибути до суду у Кіто цього вівторка у справі про викрадення людини. Натомість екс-президент прибув до консульства Еквадору у Бельгії, де він проживає разом зі своєю бельгійською дружиною.

На думку судді, таким чином він порушив її наказ, і вона передала до Інтерполу документи для видачі міжнародного ордеру на його арешт.

Зазначається, що у 2012 році у сусідній Колумбії, на кілька годин був викрадений колишній депутат Еквадору Фернандо Балда, який звинуватив Коррею у плануванні його викрадення. Тоді Балду звинувачували у невдалій спробі перевороту у 2010 році. Пізніше його засудили до одного року тюремного ув'язнення через загрозу державній безпеці.

Читайте також: Емігрантка розповіла, в чому схожість України та Еквадору

Коррея відкидає всі звинувачення на свою адресу.

Як повідомлялося, колишнього президента Панами Рікардо Мартінеллі екстрадують з США через справу про незаконне прослуховування політичних опонентів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-