Емігрантка розповіла, в чому схожість України та Еквадору

Емігрантка розповіла, в чому схожість України та Еквадору

Укрінформ
Алла Теплюк родом зі Слов'янська, яка вже 6 років живе в Еквадорі, розповіла про схожість цієї південноамериканської країни з Україною.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

"Країни схожі через бідність переважної більшості населення. Але причини, що призводять до цього, різні. Еквадорці бідні, бо малоосвічені і не вміють вміло розпорядитися грошима. Хоча звичайний педагог університету, може дозволити собі одну чи дві поїздки на рік в Європу або США. В Україні ж бідність полягає в тому, що система працює не для людей, а проти них", - розповідає Алла Теплюк.

Також українка вбачає схожість двох країн за мовною ознакою.

"Наприклад, наша цибуля - на іспанському - цебоя, парасолька - парасоль, перукарня - пелукерія, цивiльній – сiвiль, цукор — асукар. Вимова також схожа. Коли росіяни говорять іспанською, у них дикий акцент, який ріже слух. В українців його не так чутно. Із часом він стирається зовсім", - відзначає вона.

За її словами, Еквадор і Україна теж подібні між собою за "поділом всередині країни".

"У еквадорців також існує негласний поділ всередині країни. Мешканці гірської місцевості йузбережжя один одного недолюблюють. Люди з гір тих, хто живе біля океану, називають мавпами. Ті, у свою чергу, прозвали їх індіанцями. Але знову причини різні. Бо в Еквадорі нелюбов між місцевими жителями. А у нас недолюблюють етнічних росіян, які позаймали домівки українців, що загинули від Голодомору. А також тих, хто зараз чинить безлад, зневажаючи українську культуру і мову. Якщо в Еквадорі той поділ жартівливий, без зла та ненависті, то в Україні він реальний", - додає емігрантка.

Крім цього вона відзначає, що ціни в Еквадорі на продукти харчування також схожі на українські. При цьому мінімальна заробітна плата у південноамериканській країні складає $386 на місяць, а в Україні - $142.

Фото: svoiludi.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-