У Євросоюзі поки немає рішення про макрофінансову допомогу Молдові

У Євросоюзі поки немає рішення про макрофінансову допомогу Молдові

Укрінформ
Рішення про надання Молдові першого траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу поки не прийнято.

Про це повідомили в прес-службі уряду Молдови за підсумками зустрічі прем'єр-міністра Павла Філіпа і спікера парламенту Андріана Канду з Єврокомісаром з питань розширення і політики добросусідства Йоханнесом Ханом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Під час зустрічі сторони обговорили проблему макрофінансової допомоги Молдові від ЄС. Комісар Йоханнес Хан повідомив, що рішення про переведення першого траншу фінансової допомоги поки не прийнято. За словами Єврокомісара, ситуація, що склалася, занадто складна та незрозуміла для прийняття таких рішень, є також багато питань, на які потрібно отримати відповіді», - йдеться в повідомленні.

Філіп, Канду і Хан обговорили також ситуацію навколо рішення Верховного суду про невизнання виборів мера молдавської столиці. Глава молдавського уряду поінформував Єврокомісара про те, що в даний час створюється робоча група за участю представників уряду та парламенту, які проаналізують (за участю європейських експертів) законодавство про вибори з тим, щоб уникнути у майбутньому виникнення аналогічних ситуацій.

Читайте також: Європарламент терміново розгляне резолюцію про вибори мера Кишинева

Молдавський прем'єр також запевнив, що ситуація, яка склалася в країні, жодним чином не вплине на курс європейської інтеграції та імплементацію Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз готовий надати Молдові макрофінансову допомогу в розмірі 100 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-