Путін не буде говорити з Трампом про Крим – Кремль

Путін не буде говорити з Трампом про Крим – Кремль

Укрінформ
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що на зустрічі президентів США і РФ, яка планується на 16 липня в Гельсінкі, питання анексованого Криму обговорюватися не буде, посилаючись при цьому на колишні висловлювання Путіна.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Президент Росії неодноразово заявляв і роз'яснював своїм співрозмовникам, що на порядку денному такого питання, як Крим, бути не може... Решта всіх питань - це питання консенсусу, питання для обговорень, пошуків можливих точок дотику», - сказав Пєсков.

Напередодні Дональд Трамп заявив журналістам, що на наступних у липні переговорах з президентом Росії Володимиром Путіним може обговорити питання анексованого Криму. А на пряме запитання, чи можливе визнання анексії відповів: «Ми маємо подивитися».

Пізніше радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Болтон повідомив ЗМІ, що слова Трампа про можливе визнання анексії Криму Росією не є позицією Сполучених Штатів.

Читайте також: Зеркаль сказала, чого Київ чекає від зустрічі Трампа з Путіним

Болтон зустрічався з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві 27 червня. Після зустрічі він розповів про те, що в ході розмови торкнувся питання про дії Москви в зв'язку з майбутніми виборами до Конгресу США з урахуванням втручання у вибори президента США 2016 року.

Трамп і Путін зустрінуться вперше офіційно 16 липня в Гельсінкі.

Раніше Трамп і Путін двічі зустрічалися в кулуарах міжнародних самітів і, щонайменше, вісім разів розмовляли по телефону. Офіційної зустрічі президентів Росії і США не було з часів окупації Криму 2014 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-