США і КНДР провели переговори вперше після зустрічі лідерів

США і КНДР провели переговори вперше після зустрічі лідерів

Укрінформ
Делегації США і КНДР провели переговори вперше після зустрічі лідерів країн Дональда Трампа і Кім Чен Ина, яка відбулася 12 червня в Сінгапурі.

Про це повідомляє телеканал CNN з посиланням на чиновників Державного департаменту США.

"Команда американських посадовців на чолі з послом (США на Філіпінах - ред.) Сон Кімом зустрілася з представниками Північної Кореї в неділю в Пханмунджомі, прикордонному селі в демілітаризованій зоні між Північною та Південною Кореєями", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, під час зустрічі сторони обговорили виконання досягнутих у Сінгапурі домовленостей. Більш детальної інформації щодо зустрічі не наводиться.

Раніше радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявляв, що США знадобиться лише рік для денуклеаризації Північної Кореї. За його словами, держсекретар Майк Помпео, найімовірніше, обговорить пропозицію з представниками КНДР найближчим часом.

Читайте також: КНДР розширює комплекс з виробництва балістичних ракет - WSJ

Як відомо, 12 червня у Сінгапурі відбулася зустріч президента США Дональда Трампа з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином. За підсумками переговорів сторони підписали документ, згідно з яким США надають КНДР гарантії безпеки, а Північна Корея бере на себе зобов'язання щодо денуклеаризації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-