Трамп заявив, що не збирається виходити із СОТ

Трамп заявив, що не збирається виходити із СОТ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп не розглядає можливості виходу Сполучених Штатів зі Світової організації торгівлі (СОТ), попри своє розчарування нею.

Про це він заявив напередодні у розмові з журналістами на "Борту номер один", прямуючи у гольф-клуб у Нью-Джерсі, повідомило видання The Hill.

"Я не кажу про те, щоб вийти (із СОТ – ред.)", - заявив Трамп, коли представники ЗМІ попросили його уточнити свою позицію після того, як медіа стало відомо про таку можливість.

У цьому зв'язку він зазначив, що приватно обговорював зі своїми радниками цю ідею. Як підкреслює видання, це могло би повністю змінити ситуацію в міжнародній торгівлі.

"З нами дуже погано поводилися, це несправедливо", - пояснив свій підхід нинішній президент США. 

Читайте також: Трамп заявив, що Саудівська Аравія погодилася збільшити видобуток нафти

Як відомо, Дональд Трамп є давнім критиком СОТ. Ще під час передвиборчої кампанії він заявляв, що інші країни скористалися перевагами у торгівлі зі США через те, що попередні президенти "погано" вели переговори. 

Цього року США значно підвищили тарифи на імпорт сталі й алюмінію всупереч правилам Світової організації торгівлі, що викликало критичну реакцію, в тому числі з боку партнерів і союзників США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-