Підозрюваним у вбивстві брата Кім Чен Ина висунули обвинувачення

Підозрюваним у вбивстві брата Кім Чен Ина висунули обвинувачення

Укрінформ
У Малайзії висунули обвинувачення двом підозрюваним жінкам у вбивстві Кім Чен Нама, старшого брата лідера Північної Кореї Кім Чен Ина. 

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на прокурорів Малайзії. 

На думку суду, обвинувачених тренували спеціально для того, щоб розпорошити в обличчя Кім Чен Нама нервово-паралітичну речовину.

"Дві жінки, яких звинувачують у вбивстві зведеного брата лідера КНДР, мали пройти підготовку для виконання замовного вбивства, використовуючи смертельну нервово-паралітичну речовину VX", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: США і Південна Корея вважають, що санкції ООН проти КНДР мають бути в силі

Обвинуваченими є громадянка Індонезії Сіті Айша і громадянка В'єтнаму Доан Тхі Хуонг. 

Прокурори заявили, що вони повинні були тренуватися, щоб розпилили в обличчя Кім Чен Нама нервово-паралітичну речовину VX, відкинувши таким чином версію обвинувачених, які стверджували в ході допиту, що вони нібито не розуміли, що скоюють убивство, а думали, що беруть участь у реаліті-шоу. 

Прокурор підкреслив, що їм було відомо, що вони мають справу з високотоксичною речовиною, а також про те, що жінки мали змити її з себе протягом 15 хвилин. 

У КНДР заперечують звинувачення Південної Кореї і США, що за вбивством стоїть режим Кім Чен Ина.

Як повідомлялося, 14 лютого 2017 року в аеропорту столиці Малайзії Куала-Лумпура старшому брату лідера КНДР порснули в обличчя нервово-паралітичну речовину. Кім Чен Нам помер дорогою з аеропорту в лікарню.

Кім Чен Нам вважався найімовірнішим наступником Кім Чен Ина, однак він потрапив у немилість після того, як 2001-го спробував виїхати за підробленим паспортом у Японію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-