Суд у Тбілісі заочно засудив Саакашвілі до шести років в'язниці

Суд у Тбілісі заочно засудив Саакашвілі до шести років в'язниці

Укрінформ
Тбіліський міський суд визнав колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі винним у справі про побиття депутата Валерія Гелашвілі.

Про це повідомляє Грузія Online.

"За рішенням судді, екс-президент Грузії засуджений до 6-ти років позбавлення волі. Міхеїл Саакашвілі також позбавлений на 2 роки і 3 місяці права обіймати посади", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що у справі про події в 2005 році, збройному нападі на депутата парламенту Грузії Валерія Гелашвілі та його побиття, колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі звинувачують у перевищенні службових обов'язків із застосуванням насильства та організації умисного заподіяння тяжкої шкоди здоров'ю.

Читайте також: Грузія позбавляється російської політичної спадщини

Разом з ним у цій справі до відповідальності притягнуто колишнього главу МВС Іване Мерабішвілі, колишнього начальника Спеціального оперативного департаменту Ерекле Кодуа і колишнього керівника управління цього ж департаменту Гія Сірадзе. Щодо Мерабішвілі, Кодуа і Сірадзе у згаданій справі винесено обвинувальні вироки.

Зокрема, судом в якості покарання для Іване Мерабішвілі обрано позбавлення волі строком на 6 років і 9 місяців, для Ерекле Кодуа і Гії Сірадзе – строком на 9 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-