Помічник президента США домовився з Путіним про місце і дату зустрічі з Трампом

Помічник президента США домовився з Путіним про місце і дату зустрічі з Трампом

Укрінформ
Домовленості про час і місце саміту Росія-США було досягнуто на зустрічі радника президента США з нацбезпеки Джона Болтона з російським президентом Володимиром Путіним.

Про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на помічника президента РФ Юрія Ушакова 

"Для саміту обрано дуже зручне місце і для Росії, і для США - це третя країна", - заявив Ушаков.

За його словами, про час і місце зустрічі буде оголошено у четвер. Він зазначив, що до зустрічі Болтона з Путіним, в ході якої сторони обговорили пріоритетні теми саміту, відбулися закриті контакти двох сторін, в ході яких узгоджувалася можливість проведення зустрічі президентів США й Росії.

За словами Ушакова, у ході сьогоднішньої зустрічі Путіна й Болтона обговорювалися пріоритетні питання, які будуть порушені на саміті.

Ушаков розповів, що зустріч Трампа з Путіним розпочнеться у середині призначеного дня з бесіди тет-а-тет і триватиме кілька годин, наголос буде зроблено на двосторонні відносини, Сирію й питання роззброєння.

У Кремлі не виключають, що президенти РФ і США за підсумками зустрічі можуть ухвалити заяву, що стосується двосторонніх відносин і спільних дій на міжнародній арені.

Ушаков також розповів журналістам, що Путін усно довів до Болтона певні ідеї, призначені особисто для американського президента. Зокрема, за словами Ушакова, у ході бесіди було порушено деякі ідеї, які президенти "могли б реалізувати" у ході двосторонньої зустрічі, у тому числі у контексті гуманітарної діяльності у Сирії.

Також на зустрічі коротко згадувалася тема втручання у вибори в США. Російська сторона вкотре заперечила ці обвинувачення.

У Кремлі також не виключили зустрічі держсекретаря Майка Помпео і глави МЗС РФ Сергія Лаврова і до саміту РФ-США.

Читайте також: Зустріч Трампа й Путіна планують у Гельсінкі – ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, напередодні держсекретар США Майк Помпео заявляв, що Сполучені Штати і Росія мають істотні розбіжності, зокрема, у питаннях Сирії, України, а також щодо втручання у процес виборів у США, проте продовжують шукати спільну мову для вирішення суперечок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-