У Вроцлаві перехрестя назвали іменем генерала УНР Безручка

У Вроцлаві перехрестя назвали іменем генерала УНР Безручка

Укрінформ
У польському Вроцлаві іменем генерала УНР Марка Безручка названо одне з кругових перехресть.

У церемонії з цього приводу у суботу взяли участь посол України у Польщі Андрій Дещиця, представники влади міста, місцева українська громада, делегація зі Львова, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Це дуже важливий день для українсько-польської дружби, символом якої є Марко Безручко. Особливо через те, що зовсім недавно у Львові одну з вулиць названо іменем Яцека Куроня (відомий польський політик і суспільний діяч, прибічник українсько-польського примирення - ред.)”, - підкреслив Дещиця.

На його переконання, українцям і полякам потрібно пам'ятати про те, що “в минулому ми разом робили важливі справи і разом і надалі можемо робити щось хороше”.

Голова міської ради Вроцлава Яцек Оссовський заявив, що місце обрано гідне - воно велелюдне, поблизу розташована найбільша лікарня міста.

Читайте також: Авіарейсів з Варшави до Харкова стало більше

“Біографія патрона є настільки багатою, що про нього можна говорити півтори години”,- підкреслив Оссовський, оцінюючи заслуги Безручка.

Голова польської частини Українсько-польського форуму партнерства Ян Маліцький наголосив, що говорячи про відносини між країнами, потрібно пам'ятати передусім про те, що в них було хорошого.

Як відомо, генерал-хорунжий армії УНР Марко Безручко очолював героїчну оборону від більшовиків польського міста Замостя у серпні-вересні 1920 року. У міжвоєнний період він керував військовим міністерством уряду УНР в екзилі, був очільником Українського клубу у Варшаві. Безручко похований у Варшаві на Вольському православному кладовищі поряд з іншими генералами та солдатами УНР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-