В Румунії проходять акції протесту: вимагають відставки уряду

В Румунії проходять акції протесту: вимагають відставки уряду

Укрінформ
Багатотисячні акції протесту проходять в суботу ввечері, 23 червня, у Бухаресті, Сібіу, Тімішоарі, Клужі та інших містах країни: маніфестанти вимагають відставки уряду під керівництвом Віоріки Денчиле.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Радує те, що сьогодні на акцію протесту вийшло дуже багато молодих людей. Це дає нам надію на те, що в нашій країні можна буде щось змінити на краще», - заявила відома в Румунії поетеса Ганна Бландіана.

Мітингувальники на площі перед будівлею уряду Румунії вимагають відставки глави Кабміну Віоріки Денчиле і керівника Нижньої палати парламенту – Камери депутатів Удаі Умвс, який напередодні був засуджений Вищою касаційною палатою до 3,6 років тюремного ув'язнення за зловживання службовим становищем.

Читайте також: У Лондоні тисячі людей вимагають провести новий референдум щодо Brexit

Учасники протестів також вимагають скасувати ухвалені парламентом поправки до кримінального законодавства. Ряд затверджених законодавцями поправок істотно пом'якшує покарання для корупціонерів.

Акції протесту організовані громадським рухом «Корупція вбиває». Організатори заявили, що протести триватимуть і в неділю, 24 червня.

Фото: Телеграф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-