США вимагають від Росії стримати Асада від наступу у Сирії

США вимагають від Росії стримати Асада від наступу у Сирії

Укрінформ
Офіційний Вашингтон вимагає від Російської Федерації стримати наступ проурядових сил в південно-західній Сирії, який здійснюється в порушення досягнутих домовленостей.

Про це йдеться в заяві речниці Державного департаменту США Хізер Науерт, поширеній у четвер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати залишаються глибоко стурбованими повідомленнями про посилення операцій сирійського режиму в південно-західній Сирії в межах зони деескалації, встановленої під час переговорів між США, Йорданією та РФ минулого року, й підтвердженої в листопаді на зустрічі президентів Трампа й Путіна у В'єтнамі", - підкреслюється в заяві. 

У Вашингтоні звернули увагу, що сирійські урядові сили не тільки порушили зону деескалації, але й провели авіаційні, ракетні й артилерійські удари. 

"Сполучені Штати попереджають як російський уряд, так і режим Асада про серйозні наслідки цих порушень і вимагають, щоб Росія стримала сили режиму від подальших дій в зоні деескалації на південному заході", - наголошується в документі.

Читайте також: Сили Асада пішли у наступ на південному заході, населення масово тікає

При цьому в Держдепі нагадали про нещодавню розмову держсекретаря Майка Помпео й російського міністра Сергія Лаврова, під час якої підкреслювався критично важливий характер взаємного дотримання умов угоди про деескалацію в Сирії. "Сполучені Штати очікують, що всі сторони дотримуватимуться режиму припинення вогню, вимог щодо захисту цивільного населення та уникнення ескалації конфлікту", - зауважили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-