КНДР передала США останки загиблих американських воїнів – Трамп

КНДР передала США останки загиблих американських воїнів – Трамп

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп заявив, що влада Північної Кореї вже передала американській стороні в рамках домовленостей, досягнутих у Сінгапурі, останки близько двох сотень військовослужбовців, які загинули під час Корейської війни.

Про це він повідомив у середу, під час зустрічі зі своїми політичними прихильниками в штаті Міннесота, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми повернули останки наших загиблих героїв. Сьогодні (останки – ред.) двохсот з них були повернуті", - заявив американський президент.

Як підкреслив Трамп, це було здійснено на виконання домовленостей, досягнутих під час його зустрічі 12 червня з північнокорейським лідером Кім Чен Ином у Сінгапурі.

Читайте також: КНДР передасть США останки 200 американських військових - CNN

Раніше американські ЗМІ повідомили з посиланням на джерела в адміністрації США, що уряд КНДР готовий передати останки близько 250 загиблих американських воїнів протягом ближчих двох днів. Зокрема, за інформацією The Wall Street Journal, їх мали доставити на американську військово-повітряну базу Осан на півдні Сеула, де повинна відбутися церемонія репатріації за участю командувача силами США в Південній Кореї генерала Брукса. Після цього останки воїнів мають відправити на базу ВПС Хіккам на Гаваях, США.

Фото: Fiveprime

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-