Криза біженців: Меркель спробує домовитись з ЄС і відзвітує 1 липня

Криза біженців: Меркель спробує домовитись з ЄС і відзвітує 1 липня

Укрінформ
Канцлеру ФРН, очевидно, доведеться піти на поступки її міністру внутрішніх справ в питанні заборони на в'їзд певним категоріям шукачів притулку, але два тижні на спробу знайти європейське рішення вона все ж отримала.

Це витікає із заяв лідерів Християнсько-демократичного союзу Ангели Меркель і Християнсько-соціального союзу Хорста Зеєхофера після відповідно засідань керівних органів цих партій, які відбулися в понеділок у Берліні і Мюнхені , повідомляє кореспондент Укрінформу у ФРН.

"ХДС підтримує ініціативу генерального плану міністра Зеєхофера... Генеральний план - хороша основа (для боротьби із незаконною міграцією), і в цьому дусі ми маємо продовжувати працювати... Ситуація з безпекою у Німеччині не проста", - сказала Меркель у штаб-квартирі ХДС у столиці.

Вона згодна з тим, що потрібно "істотно" скоротити приплив біженців, щоб не допустити повторення ситуації 2015 року. При цьому вона продовжує вважати, що відповідь на міграційну кризу має бути європейською, а не національною, яка ущемляє інтереси інших країн. Меркель спробує до саміту ЄС 28-29 червня домовитися з деякими країнами з приводу двосторонніх угод, для чого їй потрібний «сильний мандат уряду», і 1 липня обіцяє відзвітувати про успіхи своєї місії.

Читайте також: Глава МВС Італії закриє доступ до портів рятувальним суднам з біженцями

Глава МВС, у свою чергу, в Мюнхені заявив, що якщо главі уряду не вдасться домовитися, він наступного ж дня застосує свої повноваження і віддасть розпорядження прикордонним службам не пускати в країну нікого, хто раніше мав заборону на в'їзд або подавав заявку на отримання притулку в інших країнах ЄС. Він назвав «скандалом» те, що такі особи взагалі потрапляли у ФРН протягом кількох років. При цьому Зеєхофер побажав канцлеру багато успіхів у її місії і запевнив, що і сам вітає будь-яке європейське рішення і спроби його досягти.

Говорячи про свій генеральний план, він відзначив, що угоду між ним і Меркель досягнуто «за 62,5 пунктами з 63».

Як відомо, відносини між двома політиками різко погіршилися минулого тижня, настільки, що спостерігачі почали говорити про урядову кризу. Зеєхофер погрожував виходом з урядової коаліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-