Меланія Трамп виступила проти вилучення дітей у мігрантів

Меланія Трамп виступила проти вилучення дітей у мігрантів

Укрінформ
Перша леді США Меланія Трамп розкритикувала політику адміністрації американського президента щодо відокремлення дітей від батьків-мігрантів, що нелегально потрапили до Сполучених Штатів.

Про це пише Deutsche Welle.

"Місіс Трамп не може бачити дітей, позбавлених батьків і родин, та сподівається, що сторони зможуть нарешті зібратися, щоб досягти успішної імміграційної реформи. Вона вважає, що ми повинні бути країною, яка дотримується всіх законів, але також країною, яка керує серцем", - заявила директорка із комунікацій першої леді Стефані Грішам, передає CNN.

До вимоги припинити таку політику приєдналась і дружина колишнього президента США Джорджа Буша-молодшого Лаура, яка назвала її аморальною. "Наш уряд не повинен займатися складуванням дітей у перероблених супермаркетах або планувати розміщувати їх у наметових містечках в пустелі поблизу Ель-Пасо", - написала вона у колонці для Washington Post.

Читайте також: Адвокат Трампа: розслідування втручання РФ у вибори "майже незаконне"

Раніше генеральний прокурор США Джефф Сешнс заявив, що мігранти із Центральної Америки, що незаконно перетинають кордон із США, можуть бути розлучені зі своїми дітьми. Влада країни може звинуватити у незаконному проникненні лише батьків, але не дітей. При цьому, діти не можуть бути відправлені до тих самих місць ув'язнення, що й їхні батьки. Їх відправляють в окремі притулки, які знаходяться у тому числі у приміщеннях колишніх супермаркетів.

Ця політика за шість тижнів вже призвела до вилучення майже двох тисяч дітей у їхніх батьків, передає агенція dpa.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-