У Греції через перейменування Македонії спалахнули протести

У Греції через перейменування Македонії спалахнули протести

Відео
Укрінформ
У Греції в ході протестів з приводу «історичної угоди» щодо перейменування Республіки Македонія, яка поклала край 27-річній суперечці навколо назви, активісти вступили у протистояння зі спецназом.

Про це повідомляє AFP.

«Грецькі протестувальники в неділю вступили в сутичку зі спецпідрозділами поліції, які відповіли тим застосуванням сльозогінного газу», - йдеться в повідомленні.

За словами представників медслужб, жінка отримала удар по голові каменем, а чоловік звернувся за допомогою у зв'язку з проблемами з диханням.

Читайте також: Македонія і Греція підписали угоду про перейменування

Близько 500 демонстрантів, розмахуючи грецькими прапорами, намагалися наблизитися до місця церемонії підписання на березі озера Преспа. Проте були зупинені і оточені поліцією неподалік від села Пісодері, приблизно за 25 кілометрів від мети їхнього шляху. Загін спецназу перекрили сільську дорогу, що веде до озера, а їхні колеги на гірських схилах закидали натовп шумовими гранатами і направляли в нього сльозогінний газ.

Влада заявляє, що раніше близько 5 тис. людей взяли участь у протесті проти угоди. А в рибальському селі Псарадес, де була скріплена підписами угода, священики дзвонили в дзвони на знак жалоби.

У той момент, поки активісти проводили свою акцію, міністри закордонних справ Греції та Македонії підписали попередню угоду про перейменування країни в Республіку Північна Македонія. Цей крок привітали Європейський Союз, ООН і НАТО.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-