США розширили санкції в рамках

США розширили санкції в рамках "Глобального акту Магнітського"

Укрінформ
Уряд Сполучених Штатів ввів нові санкції в рамках так званого "Глобального акту Магнітського", обмеживши діяльність щонайменше 14-ти установ, причетних до багатомільйонних корупційних схем у Демократичній республіці Конго.

Про це офіційно заявило у п'ятницю Міністерство фінансів США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Офіс контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) запровадив санкції проти 14-ти організацій згідно з виконавчим розпорядженням президента 13818, націленого проти серйозних порушень прав людини та корупції", - йдеться в офіційному повідомленні.

При цьому уточнюється, що установи, які потрапили до списку санкцій, пов'язані з ізраїльським бізнесменом і мільярдером Деном Гертлером. Проти нього ще минулого року були запроваджені обмеження OFAC через його участь у непрозорих і корумпованих багатомільйонних оборудках з видобутку копалин у Демократичній республіці Конго.

Читайте також: США ввели нові санкції у рамках "глобального акту Магнітського"

За словами заступника міністра фінансів США Сігала Менделкера, санкції обмежують доступ для мільярдера до міжнародної фінансової системи. "Міністерство ввело санкції проти компаній, які дозволили Дену Гертлеру отримати доступ до міжнародної фінансової системи та отримувати прибуток від корупції та зловживань. Ми використовуємо наші інструменти, щоб змінити поведінку тих, хто причетний до розкрадання природних ресурсів, а також гуманітарних наслідків", - зауважив представник міністерства.

"Акт Магнітського" – це закон США, який містить список російських чиновників, причетних до шахрайств, переслідувань та порушень прав людини, зокрема пов'язаних зі справою компанії "Hermitage Capital Management" та смертю російського адвоката Сергія Магнітського. Закон був прийнятий шість років тому, але пізніше набув статусу глобального акту, який може застосовуватися проти громадян будь-якої країни, які порушують права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-