Дві політичні групи ЄП закликають бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії

Дві політичні групи ЄП закликають бойкотувати чемпіонат світу з футболу в Росії

Укрінформ
Дві політичні групи Європарламенту у зареєстрованих проектах резолюцій закликають європейських політиків не відвідувати фінальну частину чемпіонату світу ФІФА з футболу на території Росії.

Таку позицію висловили політичні групи "Зелених" і Європейських консерваторів та реформістів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

"Європарламент закликає представників урядів країн-членів ЄС бойкотувати церемонію відкриття Чемпіонату світу з футболу в Росії та закликає ЄС зробити заяву із засудженням порушення прав людини в РФ, а також щодо спроб приховати та легітимізувати це під прикриттям футбольного турніру", - йдеться у проекті резолюції щодо Росії та справи політичного в’язня Олега Сенцова, підготовленому "Зеленими".

Європейські консерватори та реформісти також закликали посадовців ЄС та керівників країн-членів бойкотувати відвідання чемпіонату світу в Росії.

Європарламент проведе дебати та проголосує резолюцію "Щодо Росії, в особливості про справу політичного в’язня Олега Сенцова" у четвер, 14 червня. Розгляд питання пройде за проблематикою порушень основоположних свобод, прав людини та демократії.

Читайте також: Генсек ООН їде в Росію

Як повідомляв Укрінформ, фінальна частина чемпіонату світу з футболу пройде на території РФ з 14 червня по 15 липня. Водночас ФІФА не дала дозволу на відкриття офіційних фан-зон чемпіонату світу з футболу в анексованому Росією Криму.

Раніше деякі країни світу, зокрема Велика Британія, Ісландія та Австралія, оголосили дипломатичний бойкот ЧС у Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-