Лубутен виграв суд про ексклюзивне право на червону підошву

Лубутен виграв суд про ексклюзивне право на червону підошву

Укрінформ
Французький дизайнер Крістіан Лубутен у суді ЄС виграв справу про ексклюзивне право на червону підошву жіночого взуття на високих підборах.

Про це повідомляє RFI.

"У вівторок, 12 червня, суд Євросоюзу підтвердив, що французький дизайнер взуття Крістіан Лубутен має ексклюзивне право на знамениті червоні підошви жіночих "лодочок" і визнав, що "колір може розглядатися як фірмовий торговий знак", - йдеться у повідомленні.

Лубутен подав позов проти голландської фірми Van Haren, що випустила у 2012 році "лодочки" на червоній підошві. Фірма Van Haren визнала, що жіночі туфлі на високому каблуці з червоною підошвою не можуть бути зареєстровані як ексклюзивна марка, оскільки це суперечить європейському законодавству.

Генеральний адвокат Європейського суду Мацей Шпунар у лютому 2018 року погодився з аргументами голландської фірми, проте суд не взяв до уваги його позицію. Суд вважав, що «фірмовий знак не відноситься до особливої форми підошви жіночих туфель на високих каблуках, а опис торгового знаку спеціально підкреслює, що він не стосується форми туфлі, а охоплює тільки розташування червоного кольору, яке і було предметом реєстрації знаку».

Як відомо, це не перший судовий процес Лубутена проти спроб інших марок і дизайнерів, які намагаються забезпечити своє взуття червоною підошвою. Першу знамениту перемогу над маркою Yves Saint - Laurent Лубутен отримав у 2012 році у трибуналі Нью-Йорка.

Читайте також: Каталонські жінки вимагають дозволу купатися топлес

У 2012 році нью-йоркський суд закріпив за маркою Christian Louboutin ексклюзивне право на знамениту червону підошву з обумовленням, що конкуренти можуть робити взуття на червоній підошві, якщо верх взуття теж буде червоним.

У 2013 році до Суду великої інстанції Парижа Крістіана Лубутена викликала фірма Kesslord, вимагаючи позбавити таку привабливу для модниць червону підошву ексклюзивної приналежності. У березні 2017 року суд першої інстанції виніс ухвалу на користь Крістіана Лубутена, а у травні 2018 це рішення підтвердив і Апеляційний суд Парижа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-