Країни G7 пообіцяли до 2030 року переробляти 100% пластикових відходів

Країни G7 пообіцяли до 2030 року переробляти 100% пластикових відходів

Укрінформ
Члени Великої сімки зобов’язалися до 2030 року забезпечити переробку 100% пластикових відходів. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у документі "План щодо здорових океанів та морів та прибережних громад", ухваленому під час саміту G7 у Канаді. 

«Ми зобов’язуємося вживати заходи стосовно ресурсо-ефективного управління циклом пластику в економіці шляхом співпраці із приватним сектором з метою переходу до 2030 року на 100% переробленого, повторно використаного або, якщо не існує інших альтернатив, то відновленого пластику», - зазначається у документі.

Серед інших суттєвих зобов'язань значиться також досягнення до 2030 року 55-відсоткового рівня переробки пластикових упаковок і відновлення 100% усього пластику до 2040 року.  

Окрім цього, в G7 вирішили сприяти інформуванню населення щодо небезпек пластикового забруднення і важливості підвищення рівня переробки відходів. 

Також лідери пообіцяли «пропагувати дослідження, розвиток й використання технологій видалення пластику й мікропластику із стічних вод».

Читайте також: IKEA відмовиться від одноразових пластикових товарів до 2020 року

Зазначимо, що до цього плану дій приєдналися не усі члени Великої сімки: Японія та США не взяли на себе викладених у ньому зобов'язань.

Додамо, що господар цьогорічного саміту – прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо зробив просування екологічних ініціатив одним із пріоритетів G7.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-