Арабські країни просять ООН розглянути резолюцію про захист палестинців

Арабські країни просять ООН розглянути резолюцію про захист палестинців

Укрінформ
Генеральна асамблея ООН у середу, 13 червня, проведе екстрену спеціальну сесію для розгляду проекту резолюції про захист палестинців в секторі Гази і на Західному березі річки Йордан.

Відповідне повідомлення було відправлено 193 державам-учасницям ООН, повідомляє DW з посиланням на AFP.

Із проханням про проведення засідання до голови Мирослава Лайчака звернулися представники арабських країн. За інформацією джерел з дипломатичних кіл, новий проект резолюції схожий на той, який раніше в раді безпеки ООН ветували США. Водночас запропонований США проект резолюції, який покладає відповідальність за недавній спалах насильства на кордоні з Ізраїлем на радикальний палестинський рух ХАМАС, також провалився в Радбезі.

Читайте також: Нові сутички на кордоні Ізраїлю з Сектором Гази: загинули троє палестинців

Напруженість між палестинцями та Ізраїлем помітно зросла останнім часом через регулярні масові протести на кордоні. Палестинці вимагають повернути їм території, втрачені в результаті створення держави Ізраїль.

Конфлікт загострився 14 травня, у день відкриття посольства США в Єрусалимі, коли в сутичках на кордоні Сектора Гази й Ізраїлю загинули понад 60 палестинців, по яких відкрили вогонь солдати ізраїльської армії. В останні тижні Ізраїль і екстремістські угруповання в Секторі Гази вдавалися до взаємних ракетних і мінометних обстрілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-