Маккейн попередив Трампа про втрату лідерства США через його заяви щодо Росії

Маккейн попередив Трампа про втрату лідерства США через його заяви щодо Росії

Укрінформ
Президентові США Дональду Трампу слід приберегти пошану, яку він висловлює на адресу Росії і її керівництва, для союзників, що протягом десятиліть відстоюють разом із США демократичні цінності.

Так відреагував на висловлювання Трампа про необхідність повернення РФ до G8 голова Комітету з питань Збройних Сил Сенату США Джон Маккейн, повідомляє власний кореспондент Укрінформ.

"Володимир Путін обрав для Росії шлях країни, не гідної членства у "Великій вісімці", вторгшись в Україну й анексувавши Крим. З того часу він не зробив нічого, щоб змінити ситуацію, що більш ніж очевидно", - йдеться в заяві, оприлюдненій у п'ятницю на офіційному сайті сенатора.

Маккейн підкреслив, що кожного дня сепаратистські сили на чолі з російським керівництвом вбивають українців на Донбасі. Сили Путіна на щоденній основі допомагають режиму Асада нищити сирійський народ, і щодня Росія чинить напад на демократичні інституції по всьому світу шляхом убивств, кібератак та згубного впливу, підкреслив сенатор.

Читайте також: Країни G7 одностайно висловилися проти призову США повернути в клуб Росію

"Президент з незрозумілих причин продемонстрував нашим противникам пошану й повагу, які мають бути збережені для наших найближчих союзників. До тих націй, що поділяють з нами одні цінності і приносили жертви разом з нами протягом десятиліть, висловлюється неповага. Це повне протиставлення так званому принциповому реалізму та вірний шлях втрати лідерства Америки у світі", - наголосив Маккейн.

Сенатор Джон Маккейн був одним із перших законодавців, які закликали до виключення Росії з "Великої вісімки" після звірств російських сил проти мирних жителів у Чечні. Американський законодавець вніс відповідний документ у 2003 році, закликавши президента призупинити членство Росії в G8, допоки російський уряд не припинить наступ на демократичні принципи та верховенство права.

8 червня американський президент Дональд Трамп висловився за поновлення членства Росії у «Великій вісімці», з якої країну виключили після анексії Криму 2014 року. Його підтримав прем'єр-міністр Італії Джузеппе Конте.

У Франції та Канаді висловилися проти цього.

Фото: Global Look Press

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-