На саміті G7 обговорять поведінку Росії - Фріланд

На саміті G7 обговорять поведінку Росії - Фріланд

Укрінформ
Росія дуже вправно намагається зсередини зруйнувати демократичні інституції Заходу.

Про це під час виступу на комітетських слуханнях у парламенті заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми стикаємося нині, особливо зі сторони Росії, із точно спланованими намаганнями підірвати наші демократичні інститути зсередини, зруйнувати довіру до них та знизити ефективність роботи наших демократій», - сказала Фріланд.

Вона наголосила на важливості недопущення втілення цих злих намірів. «Нам дуже важливо усвідомлювати цю проблему і наполегливо відстоювати нашу демократію», - зауважила міністр.

Фріланд додала, що це питання обов’язково буде винесене на обговорення під час саміту G7. «Важливість захисту наших демократій від зовнішнього втручання була важливою темою дискусій під час зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів G7, і я очікую, що це питання буде порушено і на саміті глав держав і урядів Великої сімки», - зауважила міністр.

Читайте також: Міністр оборони Канади: Україна й Канада – близькі союзники

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні у Ля Мальбає, що в канадській провінції Квебек, розпочнеться саміт глав держав і урядів країн-членів G7. Очікується, що пріоритетними темами будуть: досягнення гендерної рівності у світі, зменшення забруднення навколишнього середовища пластиком та досягнення глобального економічного зростання, вигідного усім прошаркам населення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-