Держдеп: США не платитимуть за готель Кім Чен Ину

Держдеп: США не платитимуть за готель Кім Чен Ину

Укрінформ
Державний департамент США заперечив намір американської сторони оплачувати витрати за розселення північнокорейскьої делегації в Сінгапурі під час проведення саміту за участю Дональда Трампа й Кім Чен Ина.

Про це заявила в вівторок під час брифінгу в Вашингтоні речниця Держдепу Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Уряд Сполучених Штатів не оплачує витрати за проживання (в Сінгапурі – ред.) північнокорейської делегації або інші витрати", - зауважила офіційний представник зовнішньополітичного відомства США.

Читайте також: Білий дім назвав готель, де відбудеться зустріч глав США і КНДР в Сінгапурі

Вона також підкреслила, що забезпеченням зустрічі лідерів США і КНДР у Сінгапурі займається Білий дім, який також офіційно підтверджував, що американська сторона не оплачуватиме цих витрат.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня американське центральне видання The Washington Post оприлюднило інформацію з посиланням на джерела щодо невизначеності в окремих фінансових питаннях. За інформацією видання, президентський люкс у готелі Fullerton, де планує зупинитися північнокорейський лідер, коштує $6 тис. за ніч, не враховуючи оплати за розміщення делегації КНДР.

Читайте також: Сінгапур визначив "спеціальну зону" для проведення саміту США-КНДР

За повідомленнями джерел, США висловили готовність взяти на себе оплату проживання Кім Чен Ина, але при цьому були висловлені побоювання, що в КНДР можуть сприйняти це як образу. Тому велися переговори з Сінгапуром про те, щоб він сплатив рахунки північнокорейської делегації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-