Спецоперація у Солсбері коштувала Британії майже $10 мільйонів

Спецоперація у Солсбері коштувала Британії майже $10 мільйонів

Укрінформ
Витрати правоохоронців у зв'язку зі справою про отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії склали майже 10 мільйонів доларів.

Про це заявив головний комісар поліції Солсбері Ангус Макферсон, повідомляє ВВС.

"(Боротьба з наслідками - ред.) отруєння нервово-паралітичною речовиною в Солсбері три місяці тому коштувала поліції 7,5 мільйона фунтів стерлінгів (майже 10 мільйонів доларів - ред.)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, в цю суму, зокрема, увійшли витрати на оплату поліцейських. В розпал операції було задіяно більше 140 співробітників поліції.

Крім того, близько 250 тисяч фунтів були виплачені місцевим підприємцям, які після отруєння Скрипалів зіткнулися з падінням виручки до 80% в деяких випадках.

Водночас Макферсон не виключив, що остаточна вартість операції може зрости. Він назвав це "національною операцією, яка повинна бути оплачена на національному рівні", пише видання.

Читайте також: Лікарі не знають, як вплине отруєння на здоров'я Скрипалів

Як повідомлялося, Сергій і Юлія Скрипалі були отруєні у британському місті Солсбері 4 березня. Британська влада вважає, що проти них застосували нервово-паралітичну речовину класу "Новічок", і що за нападом з високою вірогідністю стоїть РФ. Москва ці звинувачення заперечує.

Юлію Скрипаль виписали з лікарні 9 квітня, а її батька - 18 травня.

До лікарні також потрапило кілька поліцейських, що займалися розслідуванням отруєння.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-