На виборах у Словенії перемагає

На виборах у Словенії перемагає "антимігрантська" партія - екзит-пол

Укрінформ
Згідно з даними екзит-полів, правоцентристська Словенська демократична партія двічі екс-прем'єра Янеза Янши здобуває 24,4 відсотка голосів.

Згідно з оприлюдненими даними проведених у неділю, 3 червня, екзит-полів, націонал-консерватори зі Словенської демократичної партії набирають 24,4 відсотка голосів, що має вилитися у 25 із 90 місць у парламенті країни. Під час передвиборної кампанії ця партія часто вдавалася до антимігрантської риторики, передає DW з посиланням на інформагенцію AFP.

На другому місці з 12,6 відсотка партія-новачок LMS - "Список Мар'яна Шареца". З таким результатом LMS зможе претендувати на 13 мандатів, уточнює агенція новин dpa. Шарец, 40-річний гуморист та політик називає себе "антисистемним" гравцем. Торік він з незначним відривом програв вибори президента Борутові Пахору.

Третє місце екзит-поли дають дотепер правлячій партії відставленого в березні прем'єра Міро Церара, що набирає 9,8 відсотка голосів.

Читайте також: У Словенії проходять парламентські вибори

Видання зазначає, що вже зараз оглядачі прогнозують досить непрості переговори щодо формування нового уряду, адже досі небагато партій демонструвало бажання співпрацювати з націонал-консерваторами в уряді. Особливо з огляду на те, що їхній лідер Янша був втягнутий у корупційний скандал, що 2014 року коштувало йому прем'єрської посади і через що він навіть сидів у в'язниці.

Цього разу право голосу мали близько 1,7 мільйона громадян Словенії. Вибори відбувалися достроково на тлі політичної кризи через відставку Церара.

Фото: bTV Новините

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-