США і КНДР не можуть вирішити, хто заплатить за готельний номер Кім Чен Ина - ЗМІ

США і КНДР не можуть вирішити, хто заплатить за готельний номер Кім Чен Ина - ЗМІ

Укрінформ
Представники США та КНДР під час підготовки зустрічі глав держав Дональда Трампа і Кім Чен Ина стикнулися з проблемою оплати готелю для лідера Північної Кореї в Сінгапурі.

Про це повідомляє видання The Washington Post з посиланням на джерела.

"На думку двох людей, близьких до переговорів, особливо незручне матеріально-технічне питання залишається невирішеним -  хто платитиме за проживання Кім Чен Ина в готелі", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що президентський люкс у готелі Fullerton, де планує зупинитися північнокорейський лідер, коштує $6 тисяч за ніч, не враховуючи розміщення делегації КНДР. Сам же Трамп розміститься у готелі Shangri-La. 

Крім того, делегації з Пхеньяна для перельоту в Сінгапур може знадобитися літак іншої держави.

Як повідомляють джерела видання, США готові взяти на себе оплату проживання Кім Чен Ина, але американська сторона побоюється, що в КНДР можуть сприйняти це як образу. Тому ведуться переговори з Сінгапуром про те, щоб він сплатив північнокорейські рахунки.

Видання нагадує, що подібна практика існувала й раніше. Приміром, під час Олімпіади у Пхьончхані Сеул узяв на себе оплату витрат делегації КНДР, заплативши за неї більше 2,5 мільйона доларів.

Читайте також: Трампу не сподобалася зустріч Кім Чен Ина з Лавровим

За словами Елізабет Розенберг, яка раніше у Мінфіні США опікувалася санкціями, будь-який платіж за житло північнокорейської сторони буде порушенням запроваджених відомством санкцій.

Як відомо, Вашингтон і Пхеньян проводять підготовчі заходи для зустрічі президента США Дональда Трампа й лідера Північної Кореї Кім Чен Ина, запланованої на 12 червня у Сінгапурі. Кілька разів проведення саміту опинялося під питанням.

Через це офіційний представник північнокорейського режиму Кім Йон Чхоль прибув до США. У четвер він провів попередні переговори з держсекретарем США Майком Помпео в Нью-Йорку. Головною темою обговорень стало узгодження позицій щодо денуклеаризації Корейського півострова як головної передумови для проведення зустрічі лідерів США і КНДР у Сінгапурі.

У п'ятницю з північнокорейським високопосадовцем зустрівся президент США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-