Лідерка французьких правопопулістів Ле Пен перейменувала свою партію

Лідерка французьких правопопулістів Ле Пен перейменувала свою партію

Укрінформ
Лідерка французької правопопулістської партії "Національний фронт" Марін Ле Пен оголосила про перейменування політсили на "Національне зібрання" (Rassemblement National).

Про це вона заявила на зустрічі з партійними лідерами у п'ятницю, 1 червня, повідомляє DW

"Зміна назви, за задумом керівництва партії, має відображати її прагнення апелювати до більшої кількості виборців на тлі підготовки до виборів до Європарламенту наступного року", - йдеться у повідомленні.

Зміні назви партії передувало поштове голосування, у якому взяли участь 53 відсотки членів політсили. За словами Ле Пен, понад 80 відсотків підтримали ребрендинг. Зокрема, традиційні символічні вогні на логотипі політсили тепер - у незамкненому колі на знак нової відкритості партії.

Зазначається, що Ле Пен також розкритикувала "пихату диктатуру" Європейського Союзу та "забарикадованої у Брюсселі європейської олігархії". Вона сподівається, що вибори "призведуть до справжньої європейської революції". 

Читайте також: У Данії заборонили носити бурку та нікаб

Як відомо, Ле Пен 2017 року програла президентські вибори правоцентристу Еммануелеві Макрону, проте "Національний фронт" на виборах до Європарламенту 2014 року здобув більше за інші партії у Франції.

Також варто зазначити, що партія зі схожою назвою, "Національне народне зібрання" (Rassemblement national populaire), існувала у Франції у 1941-1944 роках. Її ідеї поєднували ультраправий та ультралівий популізм. Політсила також була одним із головних колабораціоністів за режиму Віші у Другій світовій війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-