Білий дім готує саміт Трампа й Путіна – WSJ

Білий дім готує саміт Трампа й Путіна – WSJ

Укрінформ
Адміністрація президента США Дональда Трампа працює над підготовкою саміту глави Білого дому з президентом РФ Володимиром Путіним, серед головних питань якого буде, у тому числі, ситуація в Україні.

Про це повідомило в п'ятницю американське центральне видання The Wall Street Journal із посиланням на два обізнаних джерела в адміністрації.

"Білий дім планує провести потенційний саміт між президентом Дональдом Трампом і президентом Росії Володимиром Путіним", - зазнається в повідомленні.

Як уточнило одне з джерел, посол США в Росії Джон Ганстман з цією метою зараз перебуває в Вашингтоні. За словами чиновника, планування все ще відбувається на ранніх стадіях, коли обидві сторони повинні узгодити дату й місце зустрічі. Він також повідомив, що посол Гантсман працює над цим "проектом" не перший місяць.

Читайте також: Трамп підтвердив, що його зустріч з лідером КНДР відбудеться 12 червня

Очікується, що під час зустрічі президенти мають обговорити, зокрема, питання Сирії, України, а також контролю над ядерним озброєнням. Мета зустрічі – розв'язати довгострокові розбіжності.

Видання нагадує, що екс-посол Росії в США, а нині помічник президента Путіна Юрій Ушаков у квітні сказав журналістам у Москві, що Дональд Трамп запросив президента Путіна до Вашингтона під час розмови по телефону 20 березня. Речниця Білого дому тоді підтвердила запрошення, зазначивши, що зустріч може відбутися "не в надто віддаленому майбутньому" і не виключено, що в Білому домі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-