У Дрездені не можуть знешкодити бомбу часів Другої світової

У Дрездені не можуть знешкодити бомбу часів Другої світової

Укрінформ
Саперам поки не вдається знешкодити стару авіаційну бомбу, люди змушені проводити вже другу ніч поспіль поза домом.

Про це інформує місцева поліція.

«Оскільки невідомо, скільки вибухової речовини все ще є в бомбі, ми зберігаємо обмежений доступ у зону. Це буде тривати ще кілька годин», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Центр Дрездена евакуювали через авіабомбу часів Другої світової

Як раніше повідомляв Укрінформ, операцію почали ще об 11 ранку середи, проте виникли ускладнення - виявився відкритим механічний детонатор. У результаті сталася часткова детонація. Роботи зупиняли кілька разів.

Після чергового часткового вибуху незадовго до півночі сапери змушені чекати до ранку четверга, поки ізоляційний матеріал на бомбі не згасне, і сама вона не охолоне. При цьому сапери запевняють, що ситуація під контролем, але не виключають, що можуть статися вибухи. На місці поруч з бомбою знаходиться одна людина, вона спілкується з командою через відеозв'язок.

Читайте також: У Херсонській області знайшли авіабомбу Другої світової

Фахівці вже розробили сценарій на випадок, якщо знешкодити бомбу так і не вдасться. Вони мають намір створити так звану верхню ударну хвилю. Проте потрібно ще оцінити можливі масштаби руйнувань.

500-кілограмова авіаційна бомба часів Другої світової війни була виявлена на будівництві у вівторок увечері в центральній частині міста, неподалік залізничного вокзалу. Ситуація серйозним чином позначилася на роботі залізничного і міського транспорту.

Читайте також: На Рівненщині знешкодили 250-кілограмову авіабомбу

Всю ніч проводилася евакуація людей у радіусі 400 м від місця небезпечної знахідки. Це майже 9 тисяч осіб, включаючи пацієнтів лікарні та мешканців будинку престарілих. Людям доводиться проводити другу ніч поспіль поза домом.

Знахідки старих авіабомб в німецьких містах – не рідкість, проте, як правило, їхнє знешкодження проблем не викликає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-