У Трампа випустили пам'ятну монету до саміту з Кім Чен Ином, який ще не відбувся

У Трампа випустили пам'ятну монету до саміту з Кім Чен Ином, який ще не відбувся

Фото
Укрінформ
Американська адміністрація випустила пам'ятний знак у вигляді монети без номіналу до запланованого на 12 червня саміту за участю президента США Дональда Трампа й лідера КНДР Кім Чен Ина.

Про це повідомило в понеділок видання Vox, яке також розмістило фотографію пам'ятного знаку.

"Уряд США випустив офіційну пам'ятну монету до саміту президента Дональда Трампа з Кім Чен Ином, який ще не відбувся", - повідомляє видання.

При цьому уточнюється, що монета випущена у стилі пам'ятних жетонів, які часто випускають для вшанування тих чи інших подій чи досягнень. Ця традиція вже давно поширена в американській армії для нагородження військових за особливу службу чи подвиги, й зараз вона популяризується в цивільній частині уряду.

Читайте також: Трамп обіцяє захистити КНДР, якщо вона відмовиться від ядерної зброї

На монеті з одного боку міститься зображення профілів президента США Дональда Трампа й північнокорейського лідера Кім Чен Ина.

"Дизайн – це частина проблеми",- пише видання. Офіційна американська монета зображує кім Чен Ина як "верховного лідера", у той час як його режим прямо зараз утримує щонайменше 120 тис. людей у концтаборах та серед політично ув'язнених", - зауважується в публікації.

Читайте також: США озвучили Пхеньяну дедлайн для вивезення ядерної зброї — ЗМІ

"Монета також зображує Трампа та Кіма, які дивляться один на одного, наче вони рівноправні – саме такого статусу хоче досягти режим у Пхеньяні на саміті", - підкреслює видання.

Але головне питання до випуску пам'ятного знаку полягає в тому, що саміт ще не відбувся. Адже зустріч лідерів останнім часом ставиться під сумнів північнокорейською стороною, й крім того ряд експертів вважають, що КНДР не піде на всі поступки, яких хочуть Сполучені Штати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-