У Молдові сьогодні обирають мерів Кишинева і Бєльців

У Молдові сьогодні обирають мерів Кишинева і Бєльців

Укрінформ
У неділю у столиці Молдови Кишиневі та в другому за величиною місті країни – Бєльцях проходять дострокові вибори мерів.

Станом на 11.00 проголосували близько 9% виборців, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

За даними Центральної виборчої комісії Молдови, у виборчі списки в Кишиневі включено понад 600 тисяч громадян з правом голосу, а на крісло кишинівського градоначальника претендує 11 кандидатів.

Кілька днів тому з числа кандидатів на пост мера Кишинева була виключена представник «Партії Шора» (по імені молдавського бізнесмена Ілана Шора) Регіна Апостолова. Причиною виключення зі списку кандидатів стало фінансування виборчої кампанії за рахунок коштів, отриманих з Росії.

Серед основних претендентів на посаду мера столиці, за даними соціологів - незалежний кандидат Сільвія Раду і представник Партії соціалістів Іон Чебану.

Фаворитами виборчої гонки у Бєльцях стали висуванець від Партії соціалістів Олександр Усатий (однофамілець мера Ренато Усатого, який пішов у відставку) і представник «Нашої партії» Микола Григорчук.

Читайте також: У Кишиневі пройшов марш ЛГБТ-співтовариства

Голосування завершиться о 21.00 за місцевим часом. Перші попередні підсумки голосування буде прилюднено в ніч з неділі на понеділок. Згідно з законодавством про вибори, якщо жоден з кандидатів не набере більшості голосів виборців (50% плюс 1 голос), то через два тижні відбудеться другий тур виборів.

Як повідомлялося, посади мерів Кишинева і Бєльців стали вакантними після того, як в лютому про свою відставку спочатку оголосив бельцький градоначальник Ренато Усатий, а потім мер Кишинева Дорін Кіртоаке.

Фото: 1News.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-